Tarot karte

tarot karte

U svim drevnim civilizacijama postojali su posebni oblici divinacijskih alata koji su služili za proročanstva i predviđanja. Za tarot karte se smatra da predstavljaju autentičnu umjetnost samospoznaje i interpretacije najvažnijih aspekata čovjekove sudbine. Iako mnogi vjeruju da su tarot karte prvenstveno nastale u Egiptu, postoje i oni koji ih povezuju sa Kabalom.

Tarot karte su se pojavile tijekom XIV stoljeća

Na tlu Europe, tarot karte su se pojavile tijekom XIV stoljeća. Špil tarota se sastoji od 78 karata koje nose nazive velika i mala Arkana. Sve tarot karte imaju jedinstvenu simboliku, pri čemu odražavaju sve etape i faze čovjekovog života, pa se smatraju sjajnim alatom za introspekciju. Budući da nam tarot karte dopuštaju da se povežemo s mnogim sudbinskim tajnama, njihovo tumačenje od strane tarot majstora i vidovnjaka postaje vrlo koristan instrument koji daje dublji i jasniji uvid u prošlost, sadašnjost i budućnost. Počevši od XVIII stoljeća tarot karte postale su vrlo popularne, zahvaljujući brojnim okultistima (Antoine Court de Gebelin, Eliphas Levi, Aleister Crowley) koji su opisali njihova značenja, divinacijski aspekt i dali vrijedna objašnjenja na temu različitih predviđanja.

Tarot karte uvode nas u svijet tajni

Sagledavajući tarot karte kao mudri jezik simbola, u praksi modernog doba, može se vidjeti njihova prisutnost i uloga u mnogim područjima života. Za tarot karte koje su bazirane na raznovrsnim arhetipovima i mističnim slikama, može se reći da pružaju detaljan uvid u čovjekov život, dajući detaljne informacije o podsvjesnom, odnosno, o svemu što može biti od koristi, a što je često zapostavljeno ili se ignorira. Kao autentičan divinacijski sustav, tarot karte uvode nas u svijet tajni gdje otkrivamo mnoge pojedinosti koje se odnose na obitelj, ljubav, zdravlje, rad, karijeru, financije, odnose s drugima, karmu, prepreke, napredak.

Tarot karte smatraju se neprocjenjivim nasljeđem drevnih kultura

Potražnja za tarot konzultacijama posljednjih godina sve više u porastu, jer osim što se smatraju mudrom umjetnošću sagledavanja života, tarot karte nude fokus i bolju orjentaciju za budućnost. Profesionalni tarot majstori i tumači tarota danas nam s velikom preciznošću mogu dati jasniji uvid na sve aspekte koji su najvažniji za naš život i daljnji put. Kako se tarot karte smatraju neprocjenjivim nasljeđem drevnih kultura, mudrosti i znanja prikazana kroz svaki simbol donose nam viša znanja o tajnama i zagonetkama života, ali i svim skrivenim aspektima energija kojima smo okruženi. Iako su tarot karte poznate kao divinacijska metoda za proricanje budućnosti, svakako je da njihov simbolički jezik prikazuje polazište za samospoznaju i dublji pogled na život.

Astrološka i numerološka obilježja unutar velike i male Arkane čine svaku interpretaciju posebnom, što nam pomaže da spoznamo mnoge prednosti, ali i nedostatke u načinu djelovanja i preuzimanja inicijative. Uz tarot majstore, prediktivni aspekt tarota upoznaje nas s najboljim donošenjem odluka i pravljenjem izbora. Tarot karte će nas na dinamičan i praktičan način korak po korak upoznati s mnogim zanimljivostima i uvijek pružiti korisne savjete za dobrobit i opće poboljšanje.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (277 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo