Zodijak

zodijak
Da li ste nekad željeli saznati što zapravo predstavlja zodijak? Astrologija koja spada u jednu od najstarijih znanosti, ukazuje na korespondenciju između čovjeka i svega što ga okružuje. Sa obzirom da astrologija pruža mnoge odgovore, također nudi mogućnost boljeg razumijevanja života i sudbinskog puta na temelju datuma rođenja. Kako postoji sve više zanimanja za zodijak, danas se može pronaći sve više zanimljivih objašnjenja kako poboljšati život uz astrologiju.
 
Zodijački znakovi danas su vrlo poznati većini ljudi. Zodijak se sastoji od dvanaest znakova koji u astrologiji imaju korelaciju s datumom rođenja. U čitanju dnevnih prognoza svakodnevno možemo vidjeti previđanja za cijeli zodijak. No, što je zapravo zodijak? U drevnom Babilonu nastao je prvi zodijak, koji simbolično označava “krug života”. Podijeljen na dvanaest znakova, zodijak također ukazuje na put, shodno godišnjim ciklusima planeta. Uzimajući u obzir da se zodijak nadovezuje za astrologiju i predviđanja, na temelju mudrosti iskombinovano su svi elementi u skladu sa svrhom.
 
Budući da astrologija i zodijak daju interesantne detalje za svaki znak, treba uzeti u obzir da je ovo područje znanja, a ne samo predviđanja. Dakle, kroz zodijak dobiva se cjelovit i detaljan uvid u svakodnevni život i interakciju s drugima. Mnogi astrolozi zodijak opisuju kao “autentičan arhetip ciklusa”. Prema općoj definiciji zodijak je opisan kao “pojas na nebeskoj sferi koji se rasprostire 8 stupnjeva sjeverno i 8 stupnjeva južno od ekliptike, uključujući položaje Sunca, Mjeseca i većina poznatih planeta”. Zodijak se dijeli na dvanaest znakova, gdje svaki obuhvaća 30 stupnjeva.
 

Zodijački znakovi u astrologiju su:

 
Ovan 21 ožujka -20. travnja
Bik 20 travanj-21 svibnja
Blizanci 22. maj -21.jun
Rak 22. jun -23. srp
Lav 24. srpnja – 22. kolovoza
Djevica 23. kolovoz – 22 rujan
Vaga 23 rujna – 23 listopada
Škorpion listopad 24-studeni 22
Strijelac 22 studenog-21 prosinca
Jarac 22 prosinca -20. siječnja
Vodenjak siječnja 21-veljača 19
Ribe 20 veljače -20. ožujka
 
Ono što je opće poznato za zodijak su karakteristična obilježja svakog znaka, osobine ličnosti, najpovoljnije boje, kristali, hobiji, itd. Znakovi prikazani kroz zodijak se dijele na četiri osnovna elementa, odnosno na – zemljane, vodene, vatrene i zračne. Najvažnije značenje za zodijak imaju planete i kuće koje se tumače u sprezi s dvanaest znakova. Kroz dvanaest znakova zodijaka koji predstavljaju jedinstvene modele, opisane su osnove koje u tumačenju daju put ka samospoznaji, kvalitetama i nedostacima. Kako je zodijak zbroj najraznovrsnijih obilježja i karakteristika, za svaku osobu ovo je izvrstan način da sagleda sve mogućnosti koje se temelje na datumu rođenja.
         
Ocjena: 4.7 / 5 (418 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo