Najtočniji tarot

najtočniji tarot

Nema najtočnijeg tarota. Lijepo zvuči pomisao na tarot karte koje same po sebi uvijek davaju precizne odgovore. Bez iskusnog i talentiranog tumača tarota karte ne mogu otkriti ništa. Zapravo, one uvijek otkrivaju puno toga samo je pitanje da li ih čovjek zna protumačiti. Najtočniji tarot je onaj koji se nađe u pravim rukama.

Čak i najtočniji tarot ne pokazuje sve

Ako bi tumača tarota na trenutak stavili na stranu i fokusirali se samo na karte, činjenica je da i najkvalitetnije tarot karte ne mogu otkriti baš sve, svaki detalj, osjećaj ili situaciju. To je tako iz dva razloga. Prvi se tiče fizičke ograničenosti tarot karata. Iako su pojedini tarot špilovi ukrašeni velikim brojem simbola koji nose univerzalna značenja, to nije dovoljno da se pokriju baš sve situacije. Drugi razlog se nalazi u činjenici da je život misterij sam po sebi. Uvijek je postojalo i postojat će ono nešto što je zagonetno u životu, što se ne može racionalno pojmiti. I najtočniji tarot ne može “dignuti” magloviti veo koji prekriva samo postojanje. No, ne treba očajavati. Online Tarot je ezoterijska tehnika koja svejedno pruža kvalitetne uvide. Uvijek treba krenuti od onoga što se može postići proučavanjem tarota, a ne naricati nad onim što se ne može.

Najtočniji tarot špilovi

Gore sam spomenuo kako nema najtočnijeg tarota i kako je tumač tarota taj o kojemu ponajviše ovisi kvaliteta tumačenja. Ipak, pojedini tarot špilovi zaslužuju da nose titulu najtočnijih karata. Činjenica je da su neke karte bolje oslikane od drugih. Pojedini tarot špilovi izgledaju stupidno, najblaže rečeno. Neki su isuviše djetinjasti, drugi komični itd. Najtočniji tarot špilovi su klasični tarot špilovi (oni koji su sačinjeni od 78 karata). U ovu grupu bi se mogao ubaciti još poneki, manji tarot špil poput Lenormanda (sastoji se od 36 karata).

Najtočniji tarot i iskustvo

Zapravo, najtočniji tarot je onaj koji najbolje “leži” tumaču karata. Ako tarot majstor osjeti i vidi iz iskustva da karte davaju fine rezultate njih se treba i dalje pridržavati i nema razloga da se taj špil ne nazove najtočnijim tarotom. Nažalost, previše je onih kojima je jasno da njihove karte i nisu nešto posebne, a hvale se na sva zvona da se radi, ni manje ni više, nego o najtočnijem tarotu. To je tako kada je čovjek očajan. Lažima i zamagljivanjem pokušava biti nešto što nikada nije bio niti će biti. Da bi se prepoznao kvalitetan odnosno točan tarot potrebno je biti koliko-toliko objektivan.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (271 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo