Tarot proricanje

tarot proricanje

U svijetu ezoterije tarot proricanje je jedan od najzastupljenijih i najpoznatijih načina otkrivanja budućnosti. Tarot proricanje polazi od toga da sudbina nije fikcija već nešto stvarno što mi, ljudi živimo svakodnevno. Ono se vrši uz pomoć velikog broja tarot špilova. Tarot proricanje ne služi samo mjerenju vremena odnosno onoga što je bilo, što je i što tek dolazi, već se koristi i kao savjetodavno oruđe. Tarot karte se može pitati za savjet u situacijama koje su nejasne ili u odnosima koji su komplicirani ili za introspekciju.

Čemu služi tarot proricanje?

Tarot proricanje služi tome da čovjek bolje shvati situaciju u kojoj se nalazi i da usput dozna smjer kretanja događaja. Treba voditi računa da u gotovo svakom tarot otvaranju prvo se mora vidjeti što karte kažu za uzrok situacije i za sadašnji trenutak, a tek nakon toga se prelazi na budućnost. Tarot proricanje je potrebno shvatiti kao savjetodavno sredstvo. To znači da postoje određena ograničenja u samom tarotu. Primjerice, ako se pitanje tiče nove ljubavne veze, a karte jasno pokazuju da će u dogledno vrijeme u život ući nova osoba, a ako dodatno pokazuju da pitač i nije nešto zainteresiran za ljubav, podrazumjeva se da odnos neće upaliti ako osoba i dalje bude bezvoljna i “zaključana”.

Tarot proricanje kao izvor zabave

Tarot proricanje definitivno služi kao oblik zabave. Iako velika većina ljubitelja tarota kartama prilaze krajnje ozbiljno, nema razloga da se tarot ne doživljava i kao opuštajuća aktivnost. Činjenica je da se uz pomoć karata može “proviriti” u tuđi život, a to je jedna od najintrigantnijih sposobnosti tarota. Tarot karte neće otkriti sve detalje, no otkrit će dovoljno da čovjeka prođu trnci od “zločestoće”.

Tradicija tarot proricanja

Tarot ima tradiciju dugu oko pet stoljeća. Nije loše za jednu divinacijsku tehniku. Tijekom minulih stoljeća razvio se veliki broj špilova i načina gledanja u karte. Nema najboljeg špila ili najbolje tehnike otvaranja karata. Tumačenje uvelike ovisi o samom tumaču. Što više iskustva ima, tim bolje. Što više bazičnog znanja o tarotu ima, tim bolje. Proricanje je staro koliko i sam čovjek. Nema smisla bježati od toga. Nažalost, današnji čovjek je umislio kako je svemoćan. Automatiziran je, gotovo bez duše. Okrene se tarot kartama tek kada izlaza iz teške situacije više nema. Tumače tarota se obično gleda s visine, kao da se radi o gubavcima. Najčešće silni problemi mijenjaju ovaj stav.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (365 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo