Otvaranje tarot karte

otvaranje tarot karte

Tarot karte se mogu otvoriti na veliki broj načina. Tehnika otvaranja se bira ovisno o tome što klijenta zanima. Najjednostavnije otvaranje uključuje gledanje samo jedne karte dok kompleksnija otvaranja uključuju veći broj karata, ponekad sve.

Kada se otvara tarot karta?

Otvaranje tarot karte se radi onda kada klijent postavi jednostavno pitanje. Što je situacija jednostavnija otvaranje tarot karte je poželjnije. U principu, otvaranje tarot karte se radi onda kada osoba želi dobiti tarot da ne odgovor. Primjerice, pitanje glasi: “Da li će me muž ostaviti?”, a izvuče se velika arkana Kula (katastrofa, nesreća, iznenadni pad). Odgovor je da, muž odlazi i to uz veliku buku. Problema će biti puno. Sukobi su na vidiku s teškim posljedicama. Ili: “Da li me djevojka voli?”, a izvuče se dvojka pehara. Nema sumnje da pitača djevojka voli.

Prednosti i mane otvaranja tarot karte

Prednost otvaranja tarot karte je u tome što se radi o brzoj i efikasnoj metodi. Čovjek hitro dobiva uvid u situaciju odnosno dolazi do odgovora. Kao što je već spomenuto, otvaranje tarot karte služi da se dobije koncizan odgovor. Metoda je posebice prigodna u situacijama koje ne ostavljaju mjesta nejasnoćama i u kojima ishod može biti samo ovakav ili onakav. Primjerice, studenta zanima da li će položiti ispit o kojemu ovisi cijela godina. Tu, dakle, nema mjesta osrednjosti. Ili će proći ili neće. U ovakvim situacijama poželjno je otvoriti samo jednu tarot kartu. Čim je situacija kompleksnija bolje se suzdržati. Nedostatak ove metode je u tome što ne pokazuje kompletnu sliku zbog čega se vrlo lako može dati krivi odgovor. Da je otvaranje tarot karte najdostatnija metoda svi bi mogli biti tumači tarota. Kod pitanja kao što su sudski sporovi, gotovo uvijek zamršeni međuljudski ili međuobiteljski odnosi itd., otvaranje tarot karte naprosto nije dovoljno.

Otvaranjem tarot karte do razumijevanja samoga sebe

Otvaranje tarot karte ja poželjno kada osoba ne zna gdje bi sa sobom, kada se osjeća samotno i slabo. Ova brza metoda može pomoći čovjeku da pronađe svoj put. Ona je jako dobra kao savjetodavno oruđe. Najbolje ju je primijeniti kod pitanja kao što je: “Što mi je činiti?” ili “Zašto sam se našao u ovoj situaciji?” ili “Kako da pomognem samom sebi?” ili “Što je smisao svega ovoga?” itd. Prilikom otvaranja tarot karte bolje je koristiti pravi nego online tarot.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (178 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo