Astro

Astro Tarot

Na internetu, u novinama ili drugdje možete često naići na oglase koji vas pozivaju da se obratite savjetnicima u astro tarot centru. Pod time se prvenstveno misli na mjesto gdje su savjetnici stacionirani. Oni u radu ne koriste isključivo astrologiju ili tarot već i mnoge druge discipline poput numerologije, ji-činga, kristaloterapije, viska itd. Najčešće, savjetnik je specijaliziran za jedno područje, za ono koje najviše voli i u kojemu ima puno iskustva. Jedan dio savjetnika kombinira dvije i više tehnika. Npr., numerologiju i tarot ili visak i tarot itd. Među njima ima i onih koji kombiniraju astrologiju i tarot (u nastavku teksta astro tarot).

Astro tarot kao objedinjena disciplina

Iako se radi o poprilično različitim ezoterijskim disciplinama astrologiju i tarot je moguće ukrstiti na više načina. Astro tarot kao svojevrsna objedinjena disciplina savjetniku omogućuje da pitačevom problemu priđe iz više uglova. Ovdje rade majstori tarota s višegodišnjim iskustvom. U strogo tehničkom smislu tarot karte nije moguće upotrijebiti prilikom uporabe horarne astrologije kao i u mnogim drugim segmentima astrologije. Vrijedi i obratno; položaj planeta i zvijezda nije od velike pomoći prilikom otvaranja karata. No, kombiniranje je ipak moguće. Prije svega, ako su savjetniku potrebne dodatne informacije o pitaču ili osobi za koju se pitanje postavlja on može iskoristiti natalnu astrologiju. Uz pomoć karte rođenja dobiva sliku o tome kakav je čovjek. To može biti od velike pomoći prilikom otvaranja karata. Nadalje, neke tarot karte su označene astro simbolima. Ta dodatna simbolika predstavlja most koji spaja dvije discipline. Na taj način savjetniku je omogućeno da proširi tumačenje.

Astro tarot: Symbolon karte

Astro tarot se može pronaći u još jednom specifičnom obliku. Riječ je o Symbolon kartama ili astrološkom tarotu. Ovdje se polazi od astrologije. Planeti i znakovi su jako bitni, ali umjesto klasičnog korištenja horoskopa, upotrebljavaju se karte. One su jako lijepo ilustrirane, ukrašene raskošnim bojama. Poznavatelju astrologije i tarota ne predstavljaju problem prilikom dekodiranja značenja. Astro tarot je preko Symbolona dobio novo i jedinstveno ruho. Karte su približile tarot astrologiji i obratno. Baš zato su rado prihvaćene od strane pojedinih savjetnika. Symbolon nagovještava da će i u budućnosti vjerojatno biti još pokušaja stapanja dviju disciplina.

Astro tarot kao moguća jedinstvena ezoterijska disciplina

Astro tarot kao moguća jedinstvena ezoterijska disciplina se ogleda i preko standardnog tumačenja tarota. Treba voditi računa da je astro simboliku lakše uključiti u tarot nego obrnuto. Mnoge tarot karte se od davnina bez problema poistovjećuju s astrologijom olakšavajući time savjetniku posao. Primjerice, u klasičnom tarotu velika arkana Mjesec se poistovjećuje s astrološkim Mjesecom. U principu, značenje je isto. Tu je i Sunce koje se izjednačava s astrološkim Suncem. U jednom drugom tarot špilu, Lenormandu, opet imamo Mjesec i Sunce koji su po značenju isti kao astrološki Mjesec i Sunce. Ovakvih primjera je puno.

Astro tarot i budućnost

Astro tarot još nije zaživjela kao samostalna ezoterijska disciplina. Jednoga dana možda i hoće. U međuvremenu, savjetnici koji vole ukrštavati različite discipline sve su bolji u primjeni. Kada želite razgovarati sa savjetnikom nemojte automatski zaključiti kako pojma nema samo zato jer koristi više toga u radu. Punina tehnika mu omogućuje da bolje sagleda sve što vas zanima. Nemojte zaboraviti da vaše životno iskustvo predstavlja izvor znanja za savjetnike, pogotovo one koji koriste više toga u radu. Oni vam pružaju pomoć dok u isti mah za njih ste izvor nove spoznaje.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (418 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo