Majstori tarota

Majstori tarota

Tko su majstori tarota?

Majstori tarota imaju različite životne priče u pogledu toga kako su uopće postali majstori tarota. Neki su doslovno cijeli život u tarotu. Od rane dobi su počeli pokazivati interes prema kartama. Postepeno su proširivali znanje; čitali bi knjige, pohađali tečajeve, vježbali na sebi i članovima obitelji i prijateljima. Sve do momenta kada bi shvatili da su spremni ići na viši nivo, prema savjetovanju širokih narodnih masa. Drugi majstori tarota su tek kasnije u životu shvatili da žele biti upravo to. Sve bi počelo zabavom. Malo gledanja u kavu, malo bacanja graha, malo buljenja u karte. Primjetili bi da su sve bolji i bolji u opisivanju ljudi i situacija, u predviđanju događaja, u savjetovanju kao takvom. Zatim, tu su pojedinci koji nisu na lagan način došli do spoznaje da se profesionalno time žele baviti. Morali su proći ozbiljne duhovne krize. Prije nego su postali majstori tarota morali su sebe redefinirati. Život ih je prisilio da sebi postave nove prioritete. Maloprije spomenuta duhovna kriza se manifestirala na mnoge načine. Pojedinci su sebi postavljali sljedeća pitanja: Pošto sam vjernik, da li je grijeh proučavati tarot? ili Da li trebam ili moram otkriti klijentu baš sve što vidim? ili Kako će okolina reagirati na moju odluku?, itd. Nekima se ova pitanja mogu učiniti smiješnima. Ali, mnogi su morali prvo sami sebi pružiti odgovor da bi mogli mirne duše nastaviti s radom.

Da li se majstori tarota rađaju ili to postaju?

Smatram da je i jedno i drugo točno. Da bi netko bio uspješan savjetnik, on mora imati predispozicije za to. Ili, još bolje rečeno, majstorom tarota se postaje, ali samo ako osoba ima ono nešto u sebi što joj je nebo dalo. To je kao i kod košarkaša, primjerice. Ako netko ne voli košarku i ako je još k tome prenizak, mala je vjerojatnost da će mu to biti profesionalni poziv. Najbolji rezultati se postižu kombincijom sirovog, urođenog talenta i kovanja radom.

Kako majstori tarota dobiju svoju titulu?

064 tarot brojevi su brojevi na kojem su dostupni majstori tarota. Kada bi postojala škola tarota priznata od strane države bilo bi lako dati odgovor na ovo pitanje. Tarot je dostupan svakome. To je tako već stoljećima, od momenta njegova nastanka. Ova činjenica je izrodila situaciju u kojoj svaka druga osoba misli za sebe da je majstor tarota. To nije točno jer mnogi nemaju dovoljno iskustva niti razumijevanja. Iskonskih majstora tarota je malo. Radi se o pojedincima koji ne samo da kvalitetno shvaćaju tarot karte već na sve moguće načine pridonose širenju ove lijepe umjetnosti. Najčešće, pravi majstori tarota pišu knjige, recenzije i druge članke o tarotu i srodnim temama, intenzivno rade s ljudima, često drže predavanja, imaju svoje škole ili radionice. Svakako, ako netko nema sve nabrojano ne znači da nije majstor tarota. Postoje anonimci koji naprosto rasturaju tarot! Ipak, najbolji način da se vidi da li netko zasluženo nosi titulu majstora tarota je način gledanja u karte odnosno konačni rezultat. Biti istinskim majstorom tarota ne znači da svaki odgovor na postavljeno pitanje mora uvijek biti sto posto točan. Ako je ovaj postotak visok, u najmanju ruku ako je viši od 50 posto, to je dovoljno da se čovjeku vjeruje. Može se reći i drugačije. Nije potrebno biti doktor nauka da bi se primjetila muljaža ili ultimativno neznanje. Takvu osobu nitko neće smatrati majstorom tarota.

Da li majstori tarota zarađuju puno?

Ako nemaju neki drugi izvor prihoda, ne zarađuju puno. Njihova zarada je prosječna za jednu zemlju.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (181 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo