Što je mala arkana

Što je mala arkana

Što predstavlja mala arkana u tarot špilu?

Špil tarot karata se sastoji od sveukupno sedamdeset i osam karata koje se dalje dijele na Malu i Veliku Arkanu. Mala Arkana se sastoji od ukupno pedeset i šest karata koje imaju jedinstveno značenje u tarot špilu. Što predstavlja Mala Arkana u tarot špilu? Ona sadrži elemente koji zapravo predstavljaju ljudsko stanje. Elemente vežemo za emocionalno, fizičko, mentalno te duhovno stanje osobe. Gledamo li navedeno s astrološke strane dobivamo sljedeću definiciju: Elementi se dijele na zrak, vodu, zemlju i vatru.

Zrak će predstavljati metalno stanje osobe, voda će predstavljati emocionalno stanje osobe, zemlja će predstavljati fizičko stanje osobe, dok će vatra predstavljati duhovno stanje osobe. Navedeni oblik Arkane često služi kao nadopuna Velikoj Arkani, no obje imaju veliku važnost u predstavljanju određenih aktivnosti iz života. U Maloj Arkani nalazimo na sljedeće značenje: Ona predstavlja vanjske okolnosti, predstavlja trenutačne akcije te reakcije, pokazuje nam naš međusobni odnos sa svijetom i ljudima oko nas. Ona pruža osnovni uvid u nas same i ono što jesmo.

Kako se dijeli Mala Arkana?

Mala Arkana se dijeli na pedeset i šest karata koje se dalje dijele na numerirane karte – njih 40, te na 16 karata koje se dijele na dvorske karte. Numerirane karte dijelimo na 4 znakova: Štapovi element vatre, pehari element vode, mačevi element zraka, diskovi element zemlje. Preostalih 16 karata također dijelimo na 4 skupine gdje pripadaju likovi kralja i kraljice, viteza i sluga. Tarot karte se danas gledaju kao mudri jezik simbola, one predstavljaju ono što je našim očima nevidljivo.

Mala Arkana i Velika Arkana čine tarot karte, one nam mogu pružiti detaljan uvid u život određene osobe, mogu nam dati detaljne informacije o podsvjesnom, točnije, o svemu što može biti korisno za život pojedinca. Kao mistični te autentični divinacijski sustav, tarot karte nam mogu pomoći da imamo bolji uvid u svijet određenih tajni koje su sakrivene od nas. On nam može pomoći da shvatimo svoje obiteljske ili ljubavne odnose, može nam pomoći da bolje razumijemo svoje zdravlje, da se bolje snađemo u svijetu poslovanja te financija, da krenemo naprijed. Ukoliko i sami želite zaviriti u svoje karte, tada se s punim povjerenjem možete obratiti stručnjacima na zara tarot.

Za što se koristi mala arkana?

Tumačenje preko Male Arkane može biti poprilično dinamično i konkretno ako se ono veže za jednu specifičnu situaciju. Ponekad osoba može u detalje može dobiti određeni odgovor, što itekako može pomoći u samom procesu oporavka i kretanja dalje. Mala Arkana nam najčešće donosi odgovore koji su vezani za posao, ljubav i financije, no ona nam isto tako može donijeti odgovore vezane za obiteljske ili prijateljske odnose. Važno je naglasiti da astrološka te numerološka obilježja unutar Male i Velike Arkane čine svako čitanje posebnim, što nam može pomoći pri spoznaji pozitivnih i negativnih utjecaja.

Najbolje objašnjenje za što se korisni Mala Arkana vam svakako može pružiti tarot majstor koji će vas korak po korak navoditi i upoznati vas sa korisnim savjetima i odgovorima koje nude tarot karte. Kako nam informacije iz tarot karata mogu pomoći u životu? Tarot karte nam mogu pružiti savjete i smjernice koji nam mogu pomoći u postizanju bolje i kvalitetnije budućnosti. Kako bi to postigli, potrebno je zatražiti tarot čitanje i potrebno je biti iskren oko stvari koje nas koče. Uz pomoć karata, tarot majstor će nas savjetovati što bi trebali činiti.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (220 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo