Što je ciganski tarot

Što je ciganski tarot

Što je ciganski tarot i gdje je nastao?

Ciganski tarot pripada u popularnije oblike tarota. Takozvane “Ciganice” nam daju odgovor na svako postavljeno pitanje i omogućuju nam pogled u daljnju budućnost koja donosi rješenje za trenutne probleme. Navedeni tarot ima precizan te jasan opis simbola na kartama, kao i brojne načine otvaranja. Ciganski tarot nam donosi otkrivanje važnih aspekta u našim životima poput zdravlja, ljubavi i ostalih stvari koje smatramo važnima za život. Što je ciganski tarot? Ciganice se mogu opisati kao praktičan i veoma jednostavan vodič, zbog čega ih se smatra najpoznatijim ezoteričnim alatom u svijetu tarota.

Vjeruje se kako su Ciganice nastale oko 15-og stoljeća kada se proricanje krenulo širiti Europom. Rome se tada povezivalo sa gatanjem, vjerovalo se kako su oni puni znanja i mudrosti jer su se često selili i putovali. Što je ciganski tarot? I dok danas Ciganice svrstavamo u vrste tarota, važno je naglasiti kako je riječ o kartama koje su pune tajnog znanja Roma. Smisao navedenih karata i njihovim kombinacija je više načina za interpretaciju, one pomažu dobiti detaljan uvid u život pojedinca, kao i dobivanje odgovora na pojedino pitanje.

Što je ciganski tarot i kako se tumači?

Ciganice se sastoje od 36 karata u špilu. Svaka karta je ukrašena određenom slikom koja može prikazivati loše ili dobre osobine, osobu, emocije i osjećaje osobe, materijalni aspekt, ono što osobi ima veliko značenje. Otvaranjem Ciganica možemo doći do veoma zanimljivih otkrića koji se odnose na budućnost, sadašnjost ili prošlost. Prema tradiciji Roma, Ciganice se vežu s energijom mjeseca, točnije, onime što je skriveno a traži odgovor. Što je ciganski tarot? Ciganice kao i svaki oblik tarota traži dar intuicije te vidovitosti kako bi se one mogle uspješno interpretirati. Romi su navedene karte uvijek povezivali sa simbolima ezoterije i povezivali ih s postojećim situacijama.

Jedna od najpoznatijih metoda čitanja Ciganica je preko tri karte. Ovdje nam karte daju uvid u prošlost, budućnost te sadašnjost. Otkrivamo što je uzrok prepreka osobi, s kojim teškoćama se bori, saznajemo rješenje. Tumačenje se provodi sa strane učenog tarot majstora koji tumači prema svojoj intuiciji. Što je ciganski tarot? Riječ je o moćnom obliku tarota koji nudi brzi uvid u život osobe. Osim navedene metode čitanja, postoje i druge tehnike za otvaranje karata: Magičan križ – koristi se 5 karata, Čarolija magije – koristi se 7 karata, Osma linija – koristi se 8 karata, Mistični kotač – koristi se 9 karata, Zlatni kamen – koristi se 15 karata i Kraljevski stol – koristi se 36 karata. Tarot čitanje za Ciganice možete zatražiti na bilo kojoj astro liniji.

Što je ciganski tarot i što nam on otkriva?

Karte su imale važan utjecaj u tradiciji romskog naroda. Ciganice od svog nastanka služe kao karte koje se koriste za proricanje budućnosti te otkrivanje sudbine. Što je ciganski tarot? Osim budućnosti i sudbine, Ciganice otkrivaju važne životne događaje za pojedinu osobu, daju uvid u prisutnost negativne energije, nude uvid u povoljne i manje povoljne životne cikluse, pokazuju preokrete u sferi ljubavi, posla i zdravlja. Ciganice služe kao pokazivatelj puta, one nas usmjeruju na pravi put i nude nam odgovore koji su potrebni kako bi mogli dalje neometano živjeti bez opterećenja oko budućnosti.

Što je ciganski tarot? Ciganice pripadaju u moćan ezoteričan alat koji se bez sumnje može nazvati najboljim izvorom za sagledavanje ljubavne, profesionalne, te obiteljske situacije. Mnogi tarot majstori će reći kako ciganice kriju više prednosti: Prilikom čitanja karata, one daju jasnije i preciznije odgovore. Razne tehnike otvaranja ukazuju na mnogobrojne mogućnosti u proricanju. U interpretaciji ne postoje nejasni odgovori, što znači da će osoba dobiti točan odgovor na svoje pitanje. Ciganice tumači vrsni tarot majstor koji ima razvijenu intuiciju i vidovitost, jer jedino tako se dobivaju jasni, realni te objektivni odgovori.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (286 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo