Keltski križ otvaranje tarota

Keltski križ otvaranje tarota

Keltski križ otvaranje tarota na najstariji način

Mnogo je vrsta otvaranja tarota, no keltski križ otvaranje na najstariji način je i najrašireniji oblik otvaranja tarota koji se koristi i dan danas. Naravno, suvremeni tarot majstori smišljaju i svoja otvaranja, ali i dalje koriste ovo najpoznatije otvaranje iako mu se pravi autor ne zna, ali oko tarota je puno zagonetki i nepoznanica i inače. Keltski križ otvaranje tarota na najstariji način je temeljna vježba u svakom poučavanju poučavanju tarota kod naprednih studenata.

Keltski križ otvaranje tarota se radi sa 10 karata, strukturu otvaranja čini unutarnji križ od 6 karata, s tim da su dvije centralne karte prekrižene, dok se preostale 4 karte poredaju oko prekriženih karata u obliku većeg križa, zadnje 4 karte se poredaju kao fronta u obliku štapa (jedna iznad druge), sa strane već otvorenih karata. Otvorene karte se tumače pojedinačno, ali u konačnom odgovoru na postavljeno pitanje, kao cjelina međusobno povezanih karata koje utječu jedna na drugu i tako preciziraju dobiveni odgovor.

Keltski križ otvaranje tarota može odgovoriti na svako pitanje

Na puno mjesta ćete naići na tvrdnje da keltski križ odgovara samo na sudbinska pitanja ili samo na ljubavna pitanja ili ona pitanja o novcu. Vjerujte keltski križ otvaranje tarota može odgovoriti na svako pitanje i tako je i zamišljen i osmišljen i tarot majstori ga vole koristiti. Ima to prastaro zvučno ime i matematičko religijsku formu otvaranja što je zanimljivo i osobama kojima se čitanje tarota radi i bez obzira na težinu postavljenog pitanja.

U tumačenju ovog otvaranja vlada pravo šarenilo, jednim djelom zato što se tarot majstori posve legitimno mogu dogovoriti sa svojim kartama. a jednim dijelom zato što se jedni drže ortodoksnih tumačenja položaja karata, a drugi uvijek u čitanje upliću nešto svoje. U svakom slučaju keltski križ otvaranje tarota je omiljena vrsta otvaranja karata, a predložena značenja položaja se i mogu i smiju zamijenit drugim značenjima. Upravo zato prva li centralna karta većini označava osobu koja pita, ali neki označava postavljeno pitanje, što je u redu.

Keltski križ otvaranje tarota i značenja položaja karata

Za položaj prve ili centralne karte karte su uz označitelj pitača, pitanja, temelj, sadašnjost i razna druga značenja. Keltski križ otvaranje tarota i značenje položaja karata je baš zanimljivo, tako se druga karta u starijoj literaturi naziva jednostavno prekrižena karta, a novija tumačenja je označuju kao prepreke, uzroci i slično. Treća karta označuje podsvjesne utjecaje, temelj, nadu, očekivanja, cilj, intuiciju ili uzrok. Četvrta karta; bliža prošlost, utjecaj, problem, peta karta; kruna, sadašnjost, veza sadašnjosti i budućnosti.

Keltski križ otvaranje tarota može izgledati zamršeno, ali nije, šesta karta; budućnost i tu se svi slažu. Sedma karta; pitač ili osoba za koju pitate, glavno proročanstvo, stanje svijesti, osma karta; okolnosti, vanjski utjecaji, i svi se slažu oko tog značenja, deveta karta; želje, strahovi, smjernice, potpitanja, deseta karta; ishod, rješenje, konačni odgovor, rasplet, no, ne brinite se, svaka karta u međuodnosu sa ostalim kartama koje je okružuju vas vodi točnom odgovoru nepogrešivo, ako ispravno povežete značenje samih karata, provjerite to na astrofon21.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (330 ocjena)
Kliknite ovdje za razgovor uživo